pixel

Робърт де Ниро инвестира в луксозен комплекс в Шанхай

Робърт де Ниро

Американски строителен консорциум, в който акции притежава и холивудската звезда Робърт де Ниро, планира изграждането на огромен комплекс в историческата част на китайския мегаполис Шанхай, съобщиха от CNBC.

„Проект 179“, както е наречено начинанието, ще бъде разположен в крайбрежния квартал Бунд. Няколко свободни постройки ще бъдат превърнати в луксозен комплекс, простиращ се на 76 500 кв. м.
Проектът трябва да бъде реализиран до 2016 г.

В него ще има луксозен хотел, бутици, кина и изложбен център.За да бъде оформен окончателният вид на комплекса, Де Ниро и партньори ще изградят и една нова сграда.

Звездата от „Шофьор на такси“, „Ловецът на елени“ и „Разярения бик“ посети Шанхай за церемонията по подписването на договора.

„Доколкото сме съобразили дизайна на „Проект 176″ с впечатляващата история на Шанхай, комплексът ще се превърне в перла в короната на града“.

В осъществяването на проекта участват Трайбека ентърпрайсис, глобална медийна компания, създадена през 2003 г. от Робърт де Ниро и двама други партньори.

Страните по договора не огласяват финансовите параметри на сделката. Американският консорциум ще работи с Шанхай Бунд инвестмънт груп, която през 2011 г. спечели правото да развие съответният терен.

Четирите сгради, които предстои да бъдат обновени, са строени през 20-те и 30-те години на миналия век.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: