pixel

Проект за отваряне на порт Варна-Изток

port varna

Снимки на идейния проект за отваряне на зоната от Морска гара до второ кейово място на пристанище Варна публикува във Фейсбук кметът Иван Портних. По предложение на Портних, част от пристанището ще бъде отворено за посещение от граждани.

В началото на седмицата съветниците от комисията по собственост и стопанство гласуваха „за” предложението, като то предстои да се обсъди на следващата сесия на общинския съвет, припомня Дарик.

След това новото правителство трябва да предостави терена за безвъзмездно ползване на общината.

„Очакваме от новото правителство да предостави терена за безвъзмездно ползване на общината. Отварянето на пристанището ще даде възможност за свободен достъп на варненци и гостите на града, като се предвижда изграждането на зона за спорт, алеи за разходки, многофункционална сцена, места за паркиране, много зеленина. Площта на зоната, която е предвидена за облагородяване, е 27 341 кв. м“, споделя кметът на Варна в личния си профил във Фейсбук.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: