Съкращават срока за обезщетения за имоти

ftchujdavane imoti

Сроковете за отчуждаване на частен имот в държавна или общинска полза заради “обществено значими проекти” да се съкратят, а процедурата да се забърза. Става дума например за отчуждаване при изграждане на нови пътища, които се финансират от националния бюджет или с европейски средства.

Такива промени в законите за държавната и за общинската собственост е внесло в парламента служебното правителство в последния си работен ден. Поправките са приети от Министерския съвет, въпреки че служебният премиер Георги Близнашки е предложил да бъдат оттеглени, става ясно от стенограмата на заседанието в сряда, съобщава trud.bg.

Предложените правила предвиждат актът на отчуждаване на имот от държавата или общината да може да влиза в сила дори собственикът да не е бил открит. Досега според Закона за държавната собственост актът за отчуждаване трябваше да бъде изпратен на собственика на посочен от него адрес.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: