pixel

Магистрала „Струма“ е в застой

am struma

Строителството на магистралата до Гърция е в пълен застой в участъка преди границата, съобщи bTV.

Агенция „Пътна инфраструктура“ обмисля прекратяване на договора с гръцките строители на трасето от магистрала „Струма”.

Пускането на 16-километровия участък със сигурност ще се забави най-малко с два месеца. Това трябваше да стане до 15 октомври, но се очакваше половината трасе да заработи още през август, за да облекчи летния трафик към Гърция.

Проверка на обекта е показала, че на трасето няма техника, не се работи, а самият участък е още на фаза земни работи.

„Говорим за прекратяване на договора и вече с допълнителна процедура обектът да бъде завършен, ако компанията не се поправи и не влезе в темповете, които е необходимо. Ако все пак покаже капацитет и наистина бъде засилена работата по магистралата, мисля че няма да има такива проблеми“, каза директорът на АПИ Лазар Лазаров.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: