Женският пазар с нова стилна визия и модерни настилки от Semmelrock

jenski pazar

В началото на месец Септември, обновената многофункционална зона в центъра на София, позната под емблематичното название  „Женски пазар“, между улиците  „Св. Св. Кирил и Методи“ и „Екзарх Йосиф“ ще бъде официално открита.  За цялостната реконструкция и обновена визия на пазара, столична община инвестира над 8 млн. лева, с които бяха обновени изцяло настилките, павилионите и изградени нови сгради предназначени за художествена галерия и заведение за хранене, детска площадка и места за отдих.

Основната идея на реализирания проект е да се превърне знаковият за столичани „Женски пазар“, известен с не дотам добрата си репутация  и доста неприветлив вид в частта между ул. „Св. Св. Кирил и Методи“  през последните години, в любимо място за отдих, разходка и срещи на гражданите и гостите на София.  Сериозен принос за обновения облик на пазара има избраната настилка Pastella на Semmelrock Stein+Design, в класическия формат 20х20 и дебелина 8 cm, която гарантира необходимата устойчивост на натоварване за зони подложени не само на пешеходно, но и интензивно натоварване. Благодарение на естествената красота на митата повърхност и специалното покритие осигуряващо по-висока устойчивост на атмосферни влияния, обновените площи не само излъчват спокойствие и красота, но и се вписват напълно в заобикалящата пазара архитектура на стара София. Не на последно място комбинацията на взети от природата цветове – светъл гранит и антрацит, подчертава допълнително традиционната уютна атмосфера, която създават дървените павилиони.

jenski pazar

След обновения пазар „Димитър Петков“, който също придоби ново излъчване  благодарение на настилките с марка Semmelrock, сега и „Женския пазар“ ще привлича гражданите като приятно място за срещи, комуникация и разходки. За радост на столичани  стереотипното, посттоталитарно звучене на града отстъпва място на модерното, стилно и приветливо излъчване на европейските градове. Общинските обекти вече не са скучни, сиви и възможно най-евтини, европейските ценности се проявяват не само по отношение на визията, но и на качеството, новите градоначалници и управляващи обръщат сериозно внимание не само на добрия вид, но и най-вече на вложените продукти, което гарантира дълготрайността на инвестицията. Това е причината специалистите на Semmelrock Stein+Design да продължават да работят върху разработването на нови дизайнерски възможности, нови продукти, формати и цветове в съчетание с повишена функционалност, дълготрайност и здравина.

Повече може да прочетете на semmelrock.bg.

Прочетете също: