pixel

12 жалби срещу „Южен поток“

uijen potok

Жалбите срещу издаденото в последните дни на кабинета “Орешарски” строително разрешително за обекти от българската част на “Южен поток” вече са станали 12. Всички те са препратени от регионалното министерство на Върховния административен съд, съобщиха вчера от ведомството.

Повечето от жалбоподателите оспорват както самото разрешително, така и предварителното му изпълнение.

Регионалното министерство ще се обяви в съда срещу предварителното изпълнение на разрешителното. Причината е, че то би довело до усложнения, защото наказателната процедура на Европейската комисия срещу България по казуса не е приключила, мотивираха се от ведомството.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: