ДНСК спира лифта на Цветелина Бориславова в Пампорово

банско

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) издаде заповеди за спиране и премахване на въжената линия в Пампорово, изградена от „Пампорово“ АД. Предстои връчването на заповедите, които подлежат на обжалване по съдебен ред.

След извършената проверка на незаконен строеж, представляващ: Пътническа въжена линия „Двата моста“, изпълнена в к.к. Пампорово, землище на с. Стойките, състояща се от долна и горна лифтова станция и трасе между тях и въз основа на съставени при проверката констативен протокол и констативен акт, днес 19.11.2013 г. от Началника на ДНСК бяха издадени заповеди за спиране изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи и за премахване на горецитирания незаконен строеж. Това е съобщението публикувано на сайта на ДНСК.

Предстои връчване на издадените заповеди, които подлежат на обжалване по съдебен ред. След изтичане на законоустановения срок за обжалване на заповедите и влизането им в сила от органите на ДНСК ще бъдат предприети действия по привеждането им в ефективно изпълнение.

Според търговския регистър мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД чрез фондове и фирми е Цветелина Бориславова. По сметки на дружеството, само за последните години, в курорта са инвестирани близо 85 милиона лева, а платените към хазната данъци и такси през последните пет години възлизат на около 11 милиона лева.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: