pixel

Строителството на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй може да започне през 2019 г.

аец

Реалното строителство на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да започне през 2019 година, съобщи Ивайло Нинов, началник отдел „Инвестиционни проучвания и инженеринг“ в „АЕЦ „Козлодуй – Нови мощности“.

Това стана по време на обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционното предложение за изграждане на Седми блок.

Той уточни, че „първият бетон за изграждането на новата мощност може да бъде излят през 2019 г.“, ако Министерският съвет вземе решение по същество за това през 2014 г. Тогава може да стартира и тръжната процедура за избор на технологията.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: