pixel

Графитен XPS от Марисан

марисан

Толоизолацията на натоварени конструктивни елементи, изисква използването на материали, притежаващи необходимите качества, за да осигурят значителна устойчивост на механични въздействия – включително натиск, по-ефективна защита срещу топлинни мостове и отлична съпротива срещу преминаване на вода и дифузия на водни пари, без процеси на стареене и гниене. Представяме Ви ТЕРАПОР® XPS GRAPHITE – висококачествен изолационен материал от екструдиран полистирен (XPS).

Продуктът притежава следните характеристики:

– много високи якостни характеристики, оптимирани за топлинно изолиране на места, които са подложени на извънредно високо натоварване на натиск (под плоски, скатни, наклонени, озеленени и отворени за движение покриви, покривни тераси, под замазки, подове между етажи, при подово отопление и др.);
– отлични топлоизолационни свойства;
– подходящ е за фасадна топлоизолация;
– висока устойчивост на механични натоварвания;
– трудно горим, не се деформира и свива;
– не поглъща вода и е устойчив на стареене;
– не съдържа вредни за здравето компоненти.

Повече информация можете да получите от официалния сайт на Марисан.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: