pixel

36 общини получават 177 млн. лв.

зелена сграда

Източник: vestnikstroitel.bg

На официална церемония в присъствието на вицепремиера Екатерина Захариева кметовете на 36 общини ще получат чекове за стойността на проекти, които ще бъдат финансирани по програма „Зелена и достъпна градска среда“ от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Събитието ще се състои днес, 20 май, от 11 часа в Атриума на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Схема „Зелена и достъпна градска среда“ беше публикувана през август 2012 г. след освобождаване на ресурс по програмата. Решението за одобрение на проектите е взето на 29 април тази година.

Със 177 млн. лв., които се предоставят, в 36-те града ще бъдат изградени и реконструирани паркове, зелени площи, пешеходни зони, детски и спортни площадки, ще бъдат рехабилитирани улични мрежи.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: