pixel

Кметове искат да се строи и през лятото

строителство

Източник: trud.bg

Кметове на няколко черноморски общини се канят да поискат от премиера Пламен Орешарски поправка в Закона за устройство на територията, с която на практика строителството през летния сезон да се разреши, научи “Труд”. Сред инициаторите са кметът на Поморие Иван Алексиев, на Созопол Панайот Рейзи, както и градоначалниците на Царево и Приморско.

Сега всяка година между 15 май и 15 септември – точно когато е строителният сезон, в черноморските общини и в курортите от национално значение по морето строителството се забранява. Това според кметовете им връзва ръцете за довършване на важни инфраструктурни проекти, а освен това било дискриминационно, защото не се отнася и за планинските курорти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: