pixel

Toast Rack – екстравагантен небостъргач в Лондон

лондон

Хоризонтът на Лондон, който е осеян с небостъргачи с екстравагантни имена, може скоро да получи още едно допълнение – „Toast Rack“ (поставката за препечени филийки), пише онлайн изданието World Property Channel.

Строителната компания Henderson Global Investors излезе с предложение да построи поредица от свързани вертикални сгради, наподобяващи поставката за филийки, като височината им ще варира от 7 до 34 етажа. Най-високите участъци от конструкцията ще са 170 м, а най-ниските – с 10 м. под височината на сградата, известна като „Gherkin“, или „Корнишона“.

Проектът ще се осъществи в Лондонското Сити върху парцел, закупен от Henderson през 2011 г. за 175 млн. паунда. Самата сграда ще струва 391 млн. паунда и ще включва офиси с площ от близо 83 000 кв. м и търговски площи от около 2000 кв. м.

Ако бъде одобренa, „Toast Rack“ ще е поредната сграда с колоритно име в британската столица, сред които са „The Shard“ (Чирепът), „Cheesegrater“ (Рендето за сирене) и „Walkie Talkie“ (Уоки-токи, получил и прозвището Изпепелителят).

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: