pixel

Небостъргачът “Шард” в Лондон с първи гости

лондон

Източник: monitor.bg

Обсерваторията на върха на небостъргача „Шард“ в Лондон бе открита за публични посещения. „Шард“, обявен за най-високия небостъргач в Европа, се превърна в символ на изключителната виталност на британската столица и на възраждането на южната e част.

Очаква се сградата, която напомня стрела от стъкло и е висока 310 метра, да бъде посещавана от 1 милион души годишно преди влизането в употреба на асансьорите. Откриването на обсерваторията е като предварително кръщене за този проект на италианския архитект Ренцо Пиано. Той е съавтор също на проекта за построяването на центъра „Помпиду“, който често е представян като гигантска рафинерия в центъра на Париж. Ако „Шард“ шокира, това е заради неговия лукс, който мнозина смятат за неуместен. Този вертикален миниград с 8000 жители, който се намира срещу Лондонското сити, постепенно ще заживее свой живот през 2013 г. 95 на сто от средствата, нужни за построяването на сградата, която включва луксозни офиси, 5-звезден хотел, ресторанти и апартаменти, са осигурени от Катар.

шард

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: