pixel

Газпром“ вдига 80 бензиностанции у нас

Източник: standartnews.com

Краят на 2015 г. се очертава да бъде сериозен момент в развитието на бизнеса на „Газпром“ в България. Освен че тогава ще потекат първите количества газ по „Южен поток“, по същото време руската компания ще има и 80 свои бензиностанции в България.

Това планират от поделението на газовия гигант „Газпром Нефт“, което вече започна да навлиза в търговията с горива у нас чрез дъщерната си компания в Сърбия – NIS. Компанията вече откри първата си бензиностанция в България, брандирана под марката GAZPROM. Тя се намира на главен път Е-79 на 4 км след Благоевград в посока Кулата. В момента тече изграждането на още 9 бензиностанции, които ще носят логото GAZPROM. Плановете са до края на годината компанията да има над 40 търговски обекта в страната по националните и международните пътища, както и в големите градове.

Навсякъде ще се предлага пълната гама от продукти като бензин, дизел, пропан-бутан и масла, а за комфорта на клиентите ще има и магазини, ресторанти и кафе зони. За да бъдат в крак с времето, бензиностанциите ще разполагат и с безплатен безжичен интернет. „Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие в Европа. Планираме да продължим разширяването на присъствието ни в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара“, заяви зам. изпълнителният директор на „Газпром Нефт“ за логистика, обработка и продажби Анатолий Чернер.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: