pixel

Отварят прохода Хаинбоаз след 20 юли

hainboaz

Проходът на републиката Хаинбоаз е почти готов за движение, а автомобилният трафик ще бъде пуснат след 20 юли, съобщиха от Областната управа във Велико Търново. Ремонтите вече са на финалната права въпреки свлачища, възпрепятстващи укрепването, съобщава „Преса“.

„Две нови свлачища тръгнаха след последните порои“, заяви шефът на Областното пътно управление инж. Филип Филипов.

Проблемните местности са четири на брой. По тяхното подсилване и стабилизиране се работи активно. Поставят се бетонни колони и нови телени мрежи с габиони.

Хаинбоаз е затворен от 19 юни. Тогава водната стихия във Великотърновско заля около километър от международната пътна артерия и разклати един от мостовете. Сега проблемната отсечка вече е ремонтирана. За пътния банкет са използвани 10 000 тона материали.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: