pixel

Словения също е ЗА „Южен поток“

Carl Erjavec

 Словения се обяви за прокарване на газопровода „Южен поток“ през нейната територия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на думи на словенския външен министър на страната Карл Ерявец след неговите преговори с руския му колега Сергей Лавров.

Според думите на словенския министър, той е бил уверен още по време на посещението си в Москва в края на май, че след сключването на договор с Австрия „Южен поток“ ще мине през Словения.
Вчера българският външен министър Кристиан Вигенин също се обяви в подкрепа на проекта, уточнявайки, че съоръжението трябва да се прави в съответствие с европейското законодателство, припомня агенцията.
По-рано унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му няма намерение да се отказва от работата по проекта и че ЕС трябва да осигуриш алтернативен вариант за снабдяване на Унгария с газ, ако смята да възпрепятства строителството на газопровода.
На 24 юни „Газпром“ и австрийската корпорация OMV подписаха споразумение, което определя принципите на работата по реализацията на „Южен поток“ на територията на Австрия. Австрийската страна нееднократно призова ЕС да ускори работата по проекта.
Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: