Протест срещу строежа на новия зоопарк

zoopark

Жители на Пловдив и природозащитници излязоха на протест заради изсичането на гората за построяване на новия зоопарк в града на мястото на стария. Причината за протеста е, че гората, която трябва да бъде изсечена е белият дроб на града.

Старият зоопарк затваря през 2008 г., защото не отговаря на европейските изисквания за отглеждане на животни.

Гората, която трябва да бъде изсечена, за да се построи новия обаче, е белият дроб на града, казват протестиращите. Според тях това ще има голямо влияние за Пловдив.

Според недоволните досега са изсечени около 50 дървета от гората, която е защитена местност, а цялата площ на новата зоологическа градина е около 30 декара.

Те обясниха, че не са имали възможност да сигнализират до институциите преди започването на строежа, защото са разбрали за него в момента на започването на строителните дейности.

Разрешението за строеж не е публикувано на сайта на община Пловдив, нито пък придружаващата го оценка за въздействие върху околната среда, изтъкнаха протестиращите.

В момента на място има заграждение, но липсва и  задължителната информационна табела, на която да пише номера на строителното разрешение, продължителност на обекта и т.н.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: