pixel

Най-голямата соларна електроцентрала в Япония

solarna centrala

 Като става дума за големи соларни инсталации, ето една впечатляваща система. Kyocera Corporation изгради най-голямата японска офшорна слънчева електроцентрала. Чистата енергия, генерирана от 70-мегаватовия комплекс Кагошима Нанацужима, ще бъде подавана към националната електроразпределителна мрежа чрез местна ютилити компания. Голямата соларна електроцентрала заработи официално през ноември 2013.

70MW-Solar-Power-Generating-System-1
Kyocera си партнира с шест други компании за разработването на слънчевата централа, която се намира в префектура Кагошима. Компанията се надява, че това най-ново офшорно предприятие ще създаде прецедент за по-чиста Япония, особено в светлината на бедствието във Фукушима през март 2011. Соларната централа има за цел и да вдъхновява и насърчава Япония за по-активно преминаване към по-възобновяеми енергийни източници.
Кагошима Нанацужима е електроцентрала, чието изграждане стана възможно отчасти благодарение на програмата на Япония за преференциални изкупни тарифи, която бе ревизирана и преструктурира през юли 2012 г. Целта на промяната бе да насърчи повече соларни инсталации. Коригираните изкупни цени и новият план изисква местните комунални дружества да изкупуват 100 процента от електроенергията, произведена от слънчеви централи, които произвеждат повече от 10 кВт.
Като пътепоказател за новата програма, соларната електроцентрала в Кагошима е разположена сред водите край брега на страната, без да се нарушава сухопътните или морските маршрути. Местни хора, студенти и туристи са добре дошли да се порадват на панорамен изглед към съоръжението с 290 000 соларни панела. Те могат да гледат от кръгла стая за наблюдение, където им се поднася и много образователна информация. Надеждата на създателите на системата е, че електроцентралата ще осигури не само чиста енергия, но и ще генерира по-голяма информираност за многобройните ползи на възобновяемата енергия.
Източник: greentech

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: