pixel

Общината пита софиянци за проблемите на града

столична община

Източник: dir.bg

Столичани могат да се включат в онлайн анкетата „София ви пита“ на сайта на Столичната община, която се състои от пет въпросника на различни теми.

Мащабно допитване до гражданите ще бъде осъществено и чрез преки лични интервюта с 3000 софиянци на над 15 години. Това съобщи в Столичната община Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, цитиран от БТА. Проучванията са в рамките на проекта „Чрез ефективни партньорства към устойчиво развитие на София“, по ОП „Административен капацитет“, който е спечелен от Асоциация за развитие на София и е на стойност близо 400 хиляди лева. По думите на Герджиков за първи път се прави такова мащабно допитване до софиянци.

Проектът може да бъде наречен гражданско управление на София, защото многобройната информация от гражданите за техните проблеми и очаквания, ще даде възможност да се взимат информирани решения за изготвянето на стратегически документи на общината, каза Герджиков. Той отбеляза, че резултатите ще бъдат дискутирани в комисиите на Столичния общински съвет, от различните експертни групи на общината, както и в новосъздадения Експертен съвет за наука, технологии и иновации към кмета на София.

Сред дванайсетте теми, по които ще бъдат питани гражданите в преките интервюта са транспорт, благоустройство, екология, качество на живот, сигурност, култура, бизнес и т.н., посочи Светлана Ломева, изпълнителен директор на Асоциацията за развитие на София и ръководител на проекта. Според нея целта е да бъде получена информация хората във всички столични квартали за това какво харесват и какво искат да се промени, така че градът им да стане по-добро място за живеене.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: