pixel

Срокът за участие в конкурса Wienerberger Brick Award ´16 се удължава

winerberger

„Последно повикване“: до края на м. януари 2015 все още могат да се подават заявки

Поради демонстрирания в последните седмици интерес към световния архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award, срокът за подаване на заявки за участие беше удължен – до края на януари 2015 г.

Големият брой подадени проекти в последните дни на изминалата година и продължаващите запитвания по темата подтикнаха Винербергер да даде възможност на повече архитекти да се включат в престижния конкурс. До края на настоящия месец ще могат да се подават заявки за номинации на нови проекти, както и да се допълва информацията по вече подадени проекти за участие. От компанията припомнят, че освен попълнен формуляр – заявка, е необходимо да се изпратят снимки и архитектурни планове на кандидатстващата сграда, както и кратка обяснителна записка, описваща основната архитектурна идея на проекта и приложените строителни материали.

Българските номинации ще участват в локална селекция, където ще премерят сили помежду си. През март (т.г.) ще бъдат отличени проектите, които ще продължат надпреварата сред архитекти от цял свят. През юни (т.г.) независимо жури от изявени архитекти и архитектурни критици ще определи финалистите (около 50 измежду 300 номинации), които ще се борят за голямата награда. Целият награден фонд на международния конкурс е € 27 000.

Ето и условията за участие накратко:

– Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.);
– Година на завършване на сградата – 2013/2014 г.;
– Без ограничения във вида строителните работи  (ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.);
– Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и др.

Необходими документи:

– Попълнен формуляр – заявка за участие;
– Архитектурни планове;
– Обяснителна записка (макс. 1 стр. А4);
– Изразителни снимки.

Wienerberger

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: