pixel

Юлиана Иванова е новият председател на ДКЕВР

Юлиана Иванова

Източник: btvnews.bg

Министерският съвет назначи нов председател на ДКЕВР. Зам.-министър на икономиката и енергетиката Евгения Харитонова представи Юлиана Иванова като дипломиран инженер с дългогодишен опит в работата с чужди енергийни компании. Тя е имала определяща роля във въвеждането на германската RWE в България. Юлиана Иванова ще довърши мандата на Ангел Семерджиев до 9 ноември 2015 г.

Премиерът Бойко Борисов обаче прекъсна биографичното представяне на Иванова с думите, че историята с RWE има най-малко отношение към бъдещите задължения на Иванова.

„Въпросът е, че разбира от материята, която има да решава ДКЕВР, второ има да свърши доста работа”, заяви Борисов.

„Аз изцяло не съм доволен от цялата комисия, защото всички батаци от 10 г. назад до днешно време – това е и нашата вина“, каза премиерът и заговори на Иванова на „ти” – „трябва да направиш необходимото да я подмениш.“

Борисов даде на новия началник на ДКЕВР папка със сигнали от ВМРО със заръката да ги провери. Иванова получи задачата да се срещне с всички парламентарни групи и протестиращи, да назначи проверки по сигналите им и да ги запознае с резултатите след 10-20 дни.

Премиерът обясни, че е научил за членове на ДКЕВР, които са се „заиграли с участници във веригата”. Те следва да бъдат „прочистени”, разпореди министър-председателят.

Юлиана Иванова успя да каже само едно изречение: „Благодаря за предоставеното доверие и се надавам, че това, което е направено досега, ще бъде по-добро оттук нататък”.

На изпроводяк Борисов си „посипа главата с пепел” за това, че не е „махнал” Ангел Семерджиев още на първата година от мандата „заедно с Трайчо” (Трайчо Трайков – бел.ред.). Юлиана Иванова получи от премиера „кредит на доверие – 20 дeна“.

ДКЕВР остана без началник преди 15 дни, когато премиерът уволни Ангел Семерджиев, заради „забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове”.

След освобождаването на Семерджиев регулаторът временно се управляваше от Андон Роков.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: