pixel

Atkins разкрива мащабен проект в Малайзия

malaizia

Atkins разкри подробностите около мащабен проект, който предстои да бъде изграден върху площ от 328,000 кв. м. в Subang, Malaysia. Aerospace City (AAC) представлява цялостна схема за изследване и развитие, с интегрирани офис и жилищни площи, зали и съоръжения за упражняване на различни професионални и научни дейности.

Дизайнът на гигантската конструкция (36,000 кв.м.), която засланя откритите части на комплекса, загатва за самолетни криле, които доставят също и енергия за целия комплекс, предвид това, че цялата им открита към слънцето повърхност е облечена със соларни панели.

Малайзийската държавна агенция (MARA), която отговаря за образованието и предприемачеството в страната, бе посочена като главен консултант и организатор на проекта. На консултантската група Atkins бе поверена отговорността за концептуалния дизайн и подробния план.

Според изпълнителният директора на Atkins за Източна Азия, проектът е от особена важност за плана на Малайзия за икономическа трансформация през 2020 г. и определя като голяма чест съвместна работа по него с MARA. Aerospace City има амбициозната цел да привлече бизнес за над 1 милиард долара в Малайзия до 2020 г.

Разкритият досега план показва изцяло пешеходен терен между сградите на гигантския проект, който на ключови места е свързан с планирани ж.п. станции и постоянна линия на електрически автобуси. Така решеният масов транспорт ще осигури бърз достъп до центъра на Куала Лумпур и близкото летище (Subang Airport).

Ключовите функции на комплекса са групирани заедно – университетският център с Малайзийския институт по авиационни технологии и Центъра за професионално развитие, с капацитет 2,000 студенти; Центъра за обучение с Центъра за изследвания, крилото за провеждане на различни мероприятия с конферентния център; бизнес хотел с различни функционални помещения и прилежащата инфраструктура, включваща павилиони за храна и напитки, удобства за свободното време и публични пространства.

malaizia

ожьаогь

malaizia

Източник: arhitektura.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: