pixel

Phoenix Valley е новата зелена сграда на Китай

Phoenix Valley, Wujin е проект определен, като новото културно „сърце“ на процъфтяващата провинция Йиангсу в Китай.

Конструктор: Shanghai Констракшън Груп.
Интериорен изпълнител: Gold Mantis.
Приблизителна цена на инвестициите – $ 70 милиона
.

Проектът се финансира от правителство и сградата ще се използва за театри, кино, концерти и др. Phoenix Valley Стартира като конкурс в края на 2009г., заданието е за стриктно райониране на обекта, условието за всички проектанти е да прехвърлят аксиален канал в затъпен десен завой, преминаващ през предната част на основната сграда, която е с правоъгълна форма, с опция за вграждане на квадрати по предната и страничната част на сградата.

Studio505 наруши тези превила и вместо това предложи нестандартни идеи, създавайки активен елемент, който представлява долина от масивна гора. Този елемент е създаден, за да защити пространството на вътрешния двор от шума на натоварения пътен трафик.

В сградата ще има четири кина, огромен театър с 1000 седалки, традиционна китайска опера и невероятни дигитални визуализации, пететажна гъвкава художествена галерия, младежки дворец (образователен център), за да се образоват 4000 студенти, експериментална зала, спортни зали и зала за танци, кафенета, хранителни магазини, детска площадка, озеленен двор и голям формат LED екран.

Този широкообхватен и допълващ микс е внимателно съобразен с всички специфики на модерното проектиране.

Проектът е напълно изчерпателен. В рамките на своите 65000 кв. м studio505 са внедрили технологии, мислене и дизайн, разработени и тествани в много по-малък мащаб.

Това включва Green Roof технология, вградени фотоволтаични (BIPV) и слънчеви топлинни масиви, естествена вентилационна система, LED осветление и сложни системи за управление на водите, включително термични топлообменници с за отходни води.

Проектът постигна максималните 3 звезди съгласно China Three Star рейтинг, която е еквивалент на Greenstar 05.06 звезда.

Целият покрив на проекта е „зелен“, заленината следва моделите на фасадата, видовете растения създават една активна и интегрирана среда с голяма разнообразие, спускайки се надолу по зелените стени.

Този покрив осигурява значителни ползи на проекта от гледна точка на изолационните характеристики на сградата, събиране на вода + филтрация и намаляване на топлинния ефект на острова. С реализацията на този проект ще се повиши стойността на недвижимите имоти в региона.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: