pixel

Три фирми печелят поръчката за 48 км велоалеи в Пловдив

велоалея

Консорциум, създаден от три фирми, е избран за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на 48 километра велоалеи в Пловдив.

До неделя тече срокът за обжалване и в общината се надяват конкурсът да не бъде стопиран с възражение на някой от участниците пред Комисията за защита на конкуренцията, пише в. „Марица“.

„Стискаме палци да няма жалби“, потвърди за притеснението зам.-кметът Александър Държиков.

Поръчката е много атрактивна – за около 14 млн. лева и е част от транспортния проект на обща стойност 44 млн. лева, финансиран от ЕС. Комисията разглежда офертите и за още една едра поръчка – въвеждане на електронното таксуване в градския транспорт. Тя е за 18 милиона лева.

Ако няма жалби, подписваме договор и в началото на следващата година може да започне изграждане на велоалеите, коментира Държиков.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: