pixel

Нова Инфо линия за клиенти на Ytong и Multipor

ксела

В разгара на летните почивки, „Ксела България“ пусна своя директна телефонна линия за клиентите на продуктите Ytong и Multipor. На цената на един градски разговор на номер 0700 10 984 клиенти от цялата страна ще имат възможност да получат  информация относно продажбите на двата завода за производство на Ytong и Multipor (в София и Добрич), както и относно обучения, технически консултации и др.

Във връзка със старта на новата Инфо линия  в началото на м. август управителят  на „Ксела България“ Йенс Тирфелдер сподели:

„Марката Ytong има сериозни традиции в България, както и сериозен пазарен успех. Като естествено развитие и продиктувано от нуждите на потребителите, стартирахме производството на топлоизолационен продукт Multipor, който набира инерция на българския стротелен пазар с конкурентните си качества.  С новата директна телефонна линия бихме искали да улесним с актуална информация и консултации всички наши клиенти, които искат да получат повече информация за гамата от продукти Ytong или топлоизолационните свойства на Multipor . Очакваме голям интерес към нововъведението и се ангажираме да развиваме тази услуга в бъдеще.“

Новата линия е отворена за клиенти в работни дни от 8.30 до 17 ч. Краткото меню ще даде възможност на всички клиенти за по-бърза и коректна връзка със специалистите на Ксела България.

Ytong в България

Производство на Ytong в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. Ytong се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. Ytong е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Multipor се произвежда в Германия от 2004 г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м площ.

През Септември 2012 г. Ксела България започна производство на новите минерални топлоизолационни плочи Multipor в завода на фирмата в гр. Добрич като това е единствената производствена база в света, освен заводите в Германия. Новите топлоизолационни плочи Multipor съчетават в себе си свойства, непостижими от никой друг изолационен материал – твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост. Новият материал е подходящ за вътрешни и външни изолации, както и за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. За производството на минералните плочи се използват само екологично чисти суровини при нисък разход на енергия.

Xella International GmbH
е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.

Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на Ytong вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

Източник: Ксела България

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: