Шатрата пред Централна гара София е опасна и ще бъде демонтирана

шатра

Източник: publics.bg

„Тентата пред Централна гара ще бъде махната до Нова година. Общината бърза да я махне, тъй като е опасна. Тя е част от конструкцията“ –  каза главният архитект. Засега платнището ще отиде на склад. Все още не е решено дали ще бъде дадено за спортно съоръжение или за армията.

Министърът на спорта Свилен Нейков иска съоръжението за покритие на спортни прояви, а Аню Ангелов предлага то да покрие ръждясващите под открито небе експонати в двора на военния музей.
Няколко дни ще продължи демонтажа на шатрата. Един от вариантите е платнището да замести спукания балон на кортовете на „Българска армия“. Съоръжението ще бъде свалено от „Главболгарстрой“ без общината да плаща за това.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: