pixel

Петър Диков: Mетро паркингите да са безплатни 3 години

паркинг

Източник: publics.bg

Паркингите при метростанциите да работят безплатно 3 години, предложи преди дни главният архитект на София Петър Диков по телевизия ТВ 7.
Заместник-кметът с ресор транспорт Любомир Христов също обмисля варианти как да се популяризират паркингите, предаде КРОСС. Целта е хората да свикнат да ги ползват.
Сега за хората, които ползват метрото, първите 2 часа престой са безплатни, а за всеки следващ плащат по 50 стотинки на час. Хората, които изберат този вариант за отиване и връщане от работа, трябва да дадат 2 лева за билети за метрото и поне 3 лева за паркинг. Всеки, който желае само да си остави возилото, без да ползва подземната железница, трябва да плаща по лев на час.
Паркингите при метростанциите имат общо към 2500 места, пише Монитор. Засега са открити само два от тях – под „Цариградско шосе” и на станция „Бели Дунав” в „Надежда”. Предстои скоро да бъде открит и този при „Джеймс Баучер” в „Лозенец” с 620 места. Те се стопанисват от общинската „Метрополитен”.
Догодина ще отвори врати и паркингът при Централна гара за 150 коли, като той няма да се поддържа от софийското метро.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: