pixel

Германия с нов соларен рекорд

фотоволтаици

Германия счупи собствения си рекорд за добив на слънчева електроенергия, като „навъртя“ над 5,1 тераватчаса (TWh) през юли, според данни на платформата EEX. Постижението за пореден път доказва, че липсата на слънце не е пречка за постепенно увеличаване на на слънчевата енергия. И ако тевтонците могат да добиват рекордни количества слънчева енергия под сивото си небе, то какво остава за страни с много повече слънчево време като България например?!

Германия също така произвежда и голямо количество вятърна енергия – нейните  5,1 TWh слънчева електроенергия през юли всъщност надмина постижението от 5 TWh електрическа енергия, произведена от вятърни турбини, през януари тази година.

Добивът на соларна енергия, постиогнат през юли тази година, е с 42% по-висок, отколкото този през юли миналата година.

Със съотношение от 400 мегавата (MW) на един милион души в края на 2012 г., Германия е лиред в света по слънчева мощност на глава от населението. Страната е и номер едно по обща инсталирана слънчева PV мощност с нейните 32,4 гигавата (GW). Най-големият соларен покрив в Европа наскоро бе завършен –близо до Франкфурт, добавяйки 8,1 MW новоинсталиран слънчева капацитет към немската фотоволтаична мощ.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: