pixel

Строят пречиствателна станция за 70 млн.лв. в Силистра

вода

Източник: cross.bg

Община Силистра подписа договор с Министерство на околната среда и водите за строежа на пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението трябва да обработва около 2000 тона замърсители (азот, фосфор и твърди частици) годишно, съобщиха от общината.

За изграждането на станцията ще бъдат вложени над 70 милиона лева. Ще се пречистват и отпадните води на съседните села Айдемир и Калипетрово. Съоръжението ще заема 10 декара. В проекта се предвижда да бъде доизградена канализационната мрежа и да се направи частична реконструкция на водопровода на Силистра. Срокът за изпълнение на проекта е 27 месеца.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: