pixel

В тази кошница се работи

 Източник: trud.bg

„Къш, къш в кошницата на работа!“, казват обикновено на служителите на компанията Longaberger от Нюарк (Охайо, САЩ). Всяка сутрин 500 души влизат в една странна жълта сграда, която прилича на огромна кошница.

Германското издание „Билд“ е подбрало различни здания по света с необичайна или направо шантава архитектура.

Персоналът на японската култова пивоварна „Asahi“ работи в сграда с форма на чаша бира, разбира се, с пяна.  Така и минувачите се досещат сами какво се произвежда вътре.

Огромен червен чайник приютява пък служителите и гостите на музея Мeitan Teapot в Китай.

Който иска пък да наеме книги, паркира автомобила пред сграда-книги в Канзас Сити, в щата Мисури, САЩ. Тя е със страни, високи 22 и 8 метра.

Понякога обаче фасадата не показва това, което е вътре. В холадския Хертогенбош има селище от къщи във формата на топки за голф. Вътре обаче няма мини-игрища за голф.

Кръглите къщи на Хертогенбош в Холандия са били експеримент на правителството. Приличат на странни балони с извънземни прозорчета, които често напомнят на хората за Алиса в страната на чудесата.

Тяхната история започва през 1970г. Тогава немското правителство субсидира експериментален проект за построяване на жилища. Именно тогава се създава селище от около 50 – тина кръгли къщи. Проектирането и построяването на къщурките е спечелено от архитекта Dries Kreijkamp.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: