pixel

До 20 години Лондон ще има над 200 кули над 20 етажа

london

Как ще изглежда хоризонтът над Лондон след 20 години? Естествено с много повече небостъргачи. Това е прогнозата на архитектурното студио Hayes Davidson, чийто екип изготви поредица от модели, основаващи се на прогнозите за развитието на британската столица през следващите две десетилетия.

Според очакванията на специалистите след 20 години в Лондон ще има над 200 кули с височина над 20 етажа. 150 от тях ще бъдат жилищни сгради.

Плановете на вече проектираните и очакваните нови постройки ще бъдат представени по време на изложба, озаглавена Londons Growing… Up! Експозицията е посветена на високите сгради в града, които са се появили от 1960 година насам, но също и на тези, които ще бъдат построени в близко бъдеще.

При положение че населението на Лондон непрекъснато се увеличава, а развитието на града прави зелените площи все по-недостатъчни, ще трябва да увеличим гъстотата му, смята Питър Мъри, който е председател на New Londons Architecture – независим форум за обществени дебати, посветени на архитектурното развитие награда.

Изложбата за небостъргачите на Лондон се открива на 3 април 2014 г.

Източник:
dnevnik.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: