Изкуствени острови планират в Поморие

pomorie

Поморие планира изграждане на три изкуствени острова в морето, спортна зала и игрища за футбол, хандбал и други спортове и детски градини. Това са само част от приоритетите, залегнали в създаването на Интегриран план на Поморие, представени от кмета Иван Алексиев, предаде Дарик.

Документът трябва да даде визията за развитието на града през следващите поне 10 години.

Планът трябва да бъде изготвен до края на месец декември тази година. Дейностите по оформянето му се финансират по проект на стойност 200 000 лева, от които 170 000 лв. е безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие.

Интегрираният план ще бъде разработен от екипите на ДЗЗД „ВАМОС И СЪНИ“, а необходимостта от Екологична оценка ще бъде осъществена от „Екоенергопроект“ ООД.

Освен тях с идеи ще се включат, граждани, бизнесът в Поморие, представители на организации в сферата на туризма, рибарството, екология, социални дейности, спорт, култура.

„Сред приоритетите за бъдещото развитие на Поморие е изграждането на южния (така наречен изкуствен паж), яхтеното пристанище с изкуствените острови,мрежа от вело алеи, но така направени, че да не конфронтират шофьори, велосипедисти и пешеходци. Освен това спортна зала и игрища на открито, закрит плувен комплекс и детски градини“, каза кметът Алексиев.

Предвижда се изграждане на паркинги и доразвиване на пасажерското пристанище, в което да акостират не само комети, но по-малки пасажерски кораби.

Кметът бе категоричен, че в плана ще бъдат включени не само обекти, които могат да бъдат финансирани по европейските програми, но и такива, които могат да бъдат осъществени по системата на публично- частното партньорство и със собствени приходи на общината.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: