pixel

Градът на бъдещето ще е факт 2017 г. (ВИДЕО)

град на бъдещето

Градът ще бъде разположен на площ от 173 хектара, като върху 25 хектара ще заема най-големият изложбен център в света. Всичко това ще се намира в столицата на Казахстан – Астана. Върху останалите 148 хектара ще бъдат построени жилищни и офисни сгради, социално-културни и образователни обекти, както и здравни центрове от най-ново поколение.

Предвижда се изложбената площ да бъде 118 000 кв.м, обслужващата – 95 000 кв.м, а жилищната – 586 000 кв.м.

Архитектурата е дело на компанията Adrian Smith+Gordon Gill Architecture. В центъра на градчето ще се намира павилионът на Казахстан, който ще бъде под формата на огромна сфера. Вътре тя ще се състои от няколко етажа, чиято обща разгъната застроена площ ще бъде 24 000 кв.м.

Основният плюс на проекта на Adrian Smith+Gordon Gill Architecture е, че след изложби и други културни мероприятия предназначението на помещенията много бързо може да бъде променено.

Строителството на ЕКСПО градчето ще започне в началото на лятото на следващата година, а плановете са бъде готов през 2017 г. Как ще изглежда градът на бъдещето може да видите във видеоматериала.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: