Нова тръбна система за контролирана вентилация

Airtherm

Пайплайф България съвместно с Пайплайф Австрия разработи и предстои да пусне на пазара тръбна система за контролирана вентилация Airtherm като неразделна част от технологията на пасивната сграда.

Новата система Airtherm е произведена от полипропилен, което я прави чудесна алтернатива на металните вентилационни тръби, освен това е на по-ниска цена.

вентилация

Използването на полипропиленови тръби и фитинги за изграждането на контролирана вентилация в пасивните сгради е много популярно в развитите в това отношение държави. Това е така, защото този тип система дава възможност  за голяма свобода при проектиране и изпълнение. Огромната гама тръби и фитинги позволяват  изпълнението на всички решения на архитекта и проектанта и това не е за сметка на качеството.

Често се задава въпроса дали вентилация от полипропиленови тръби е безопасна? Отговорът на този въпрос  се крие в нашето ежедневие. Обърнете внимание от какво са произведени тръбите за водопровод или пък пластмасовите кухненски съдове.

Ще откриете, че полипропиленът е широкоразпространен  и абсолютно безвреден. Освен това и не позволява на бактерии и микроорганизми да се развиват нормално.

Целта на вентилацията в един модерен дом е да осигурява комфорт, тишина и здравословна среда за живеене.  Ето защо Пайплайф разработват новата система Airtherm.

Източник: Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: