pixel

Номинации за архитектура 2013

 заха

Източник: edno.bg

В началото на лятото архитектите се ориентират към почивка и започва сезонът на наградите. Две от реномираните събития в темата – наградата за сграда в световен мащаб World Building of the Year 2013 и тази за интериори Inside Awards 2013 обявиха номинираните претенденти.

World Building of the Year 2013

World Building of the Year 2013

Наградата се връчва от Световния фестивал за архитектура (World Architecture Festival), който през тази година ще се проведе от 2 до 4 октомври в Сингапур. Номинирани са над 280 проекта от почти 50 страни – от имена като Заха Хадид и Тадао Андо до млади и тепърва набиращи скорост студиа за архитектура. Победителите ще бъдат избрани в общо 29 категории на 3 големи дяла – Реализирани, Ландшафтни и Предстоящи проекти, а един от проектите ще стане Сграда на годината.

Сред номинираните са Заха Хадид, 3XN и Robert Stern Architects, а впечатление прави огромният процент проекти, реализирани в Азия (Китай, Малайзия, Индия, Индонезия, Виетнам), както и в Австралия и Нова Зеландия.

3XN

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: