pixel

Общинска фирма ще строи блокове в Хановер

строителство

Източник: dir.bg

„Общинска фирма „Бургасинвест“ спечели в Германия конкурс за строителство на 4 жилищни блока, като пребори сериозната конкуренция на фирми от Хърватия, Полша, Словения и Германия“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Сградите ще са в град Хановер, всяка от тях ще е на 7 етажа, с по два входа. Българската фирма ще извърши грубия строеж – кофраж, основи, зидария, предаде Burgas24.bg. Стойността на поръчката е 900 000 евро.

Жилищата в четирите блока ще са собственост на община Хановер. Основен изпълнител е голяма немска фирма, а българската е подизпълнител.

„Всичко започна преди година и половина, когато открихме информация за такива конкурси в интернет. Без никакви гаранции за успех, почти на шега подготвихме необходимите сертификати и кандидатствахме, въпреки че знаехме за голямата конкуренция. Успяхме с упоритост и инициативност. Без да разчитаме на протекции, с този обект можем да заслужим да ни възложат изпълнението на по-големи и сложни проекти“, каза кметът Николов.

Според него най-важното в момента е заедно с Агенция по заетостта да се подготвят всички документи за престоя на нашите работници в Хановер. Договорено е те да ползват социални, здравни и пенсионни осигуровки по немското законодателство. Изпълнението на проекта започва на 1 август.

Първоначално за Хановер заминава бургаска бригада от 30 работници – арматуристи, кофражисти и обслужващ персонал, 1 ръководител на обект и 2 строителни техници. На по-късен етап ще ги последват още 60 работници. Така в разгара на жестоката криза общинската фирма създава 90 нови работни места. По време на престоя им в Германия, за българските строители ще бъдат осигурени чудесни битови условия.

Работата по грубия строеж приключва през април 2014 г., но нашата фирма вече си е спечелила предимство при участие в следващия конкурс, който ще определи изпълнител за довършителните работи – фаянс, електричество и ВиК.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: