pixel

Иновации от Вебер

weber

Weber не изневери на приетата и следвана стратегия за устойчиво развитие и тази година стартира с пускането на редица иновативни продукти от професионалната си серия на световните пазари.

На Българския пазар Вебер представи специалните и висококачествени лепила за плочки и естествени камъни weber.col Трас и weber.col Rapid. Тези продукти са създадени с идеята максимално да улеснят работата на професионалистите и да повишат качеството на полагане на настилките на големите обекти.

Лепенето на калибриран и некалибриран естествен камък, с висококачественото еластично лепило weber.col Трас, е едновремено лесно и сигурно. Продуктът е разработен за полагане по тънкослоен или среднослоен метод върху стени и подове, при вътрешно и външно приложение. Дебелината на слоя може да бъде от 5 до 20 mm. Изключителната здравина на залепване гарантира висока устойчивост на покритието, както в мокри и студени помещения, така и при голямо натоварване. В същото време добавката от трас предотвратява да голяма степен риска ефлоресценция, изразена в появата на отлагания и бели петна по повърхността на настилката.

weber

Weber.col Rapid е бързовтвърдяващо лепило, предназначено за полагане на плочи по стени и подове във вътрешни и външни помещения. Продуктът е подходящ за лепене на всички основни видове керамични плочки, както и за някои видове естествени камъни. Благодарение на ранната му якост бързо се постига висока устойчивост на натоварване. Това прави лепилото особено подходящо за работа в кратки срокове, като например в изложбени и търговски помещения, основни зали, предверия и коридори. С този нов вид лепило за плочки, всяка област е вече готова за стъпване и фугиране след 3 часа. Това гарантира навременно приключване на обекта и надеждно планиране.

В същото време Вебер Франция представи на пазара революционен продукт за полагане на керамични плочки. Weber.col flex eco е еластично циментово лепило произведено по специална патентована технология. Продуктът има мултифункционално приложение, а понижената запрашеност при смесване с вода  и пластичната консистенция значително подобряват  работата на апликаторите. Лепилото не съдържа съставки дразнещи организма. Както подсказва и името му weber.col flex eco е екологично чист продукт, тъй като намалява замърсяването на въздуха с 35% и не изисква маркировка за безопасност. За момента продуктът се произвежда в 12 завода на Вебер Франция.

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: