pixel

Саниране на напукани фасади и мазилки с еластичната боя Термофлекс® Super Elastic

Фасадата на сградата говори много за нейното общо състояние. Характерно за фасадите е, че те трябва да бъдат изпълнени изключително професионално и отговорно, тъй като изпълняват множество комплексни задачи едновременно. Освен красива визия, те трябва да притежават и завидни защитни свойства, устойчивост и дълготрайно качество. Поради тази причина, компромиси при изпълнението на фасадните площи на сградите не се препоръчват. Веднъж изпълнена качествено, фасадата може да гарантира дългогодишна безпроблемна експлоатация и да редуцира нуждата от последващи разходи за поддръжка.

Все пак обаче в практиката са познати и множество проблеми, свързани с експлоатационното качество на фасадните площи, дължащи се на неподходящ избор на материали, грешки при етапите на работа, некачествено изпълнение и други. Всички тези фактори могат да доведат до компрометиране на фасадата – формиране на пукнатини и процепи, които в комбинация с тежки атмосферни условия, биха довели до сериозни проблеми.

–    Как да процедираме в такъв случай?
–    Нуждаем ли се от цялостен ремонт на компрометираната фасада?
–    Колко средства ще ни се наложи да отделим?

Грешката от неподходящия или евтин избор на материали впоследствие може да коства много. Но в процеса на съхранение и реновиране на фасадите вече има нов помощник – свръх еластичната боя Термофлекс® Super Elastic.

Свръх еластичност в борбата с напукванията

Специфичната структура на продукта позволява перфектното му приложение при компрометирани фасадни покрития за фиксиране на пукнатини до 1 мм, без да изисква тяхното предварително запълване! Готовата за нанасяне пласто-еластична боя, се характеризира със своята свръх еластичност и разтегливост до завидните 160%! Това позволява на нанесения слой да издържа извънредно големи линейни разширения, да не се напуква и влияе от механични движения и структурни напрежения. По този начин се запазва целостта на покритието дори и в основата под нея да се образуват нови пукнатини. Благодарение на повишената си адхезия, нанесеният слой запазва дълготрайната си устойчивост, без опасност от отлепване или изронване на покритието.

Широко приложение и мулти-функционалност

marisan

Изградената на база силиконови смоли, Термофлекс® Super Elastic, се прилага при всички видове минерални основи, бетонови повърхности, бои, както и стари и нови мазилки от изкуствени смоли и полимери. Специалната структура на продукта го прави подходящ при саниране и реновиране на стари и нови сгради и съоръжения.

Термофлекс® Super Elastic
е подходяща и като защитно покритие на фасадни профили от всякакъв вид, гарантирайки съхранението на неповторимия екстериор за дълъг период от време. След изсъхване, боята е в състояние да поеме значителните линейни разширения и механични влияния, на които фасадата и архитектурните детайли по нея (основно свързващите фуги между тях) перманентно биват подлагани. Това става възможно без покритието да се напука, запазвайки целостта и изящната визия на фасадните елементи.

Екстремна устойчивост на външни влияния и агресивни атмосферни условия

marisan

Без значение от температурните амплитуди, UV лъчите и замърсяванията от външната среда, Термофлекс® Super Elastic ще гарантира на фасадата екстремна защита и завидна устойчивост. Благодарение на резистентността на покритието към киселинни дъждове и отлагания от замърсен въздух, положеното покритие се характеризира с особена дълготрайност, което е и лесно за поддръжка. Това е възможно благодарение на свойството на покритието да не влиза в химична реакция с попадналите по повърхността му замърсители и външни частици. Така без да се изискват специални усилия за почистване, фасадата запазва своята уникална визия за дълъг период от време.

Антибактериалната защита – ключът към здравословната експлоатация

Водоотблъскващите свойства на Термофлекс® Super Elastic защитават фасадата от опасността от възникване на гъбички, плесени и бактерии и навлизането им навътре в конструкцията. Благодарение на силната паропропускливост, положеното покритие позволява на фасадата да „диша“ като по този начин не се влияе от влагата и водните пари – основна предпоставка за възникване на мухъл и алги.

marisan

Преоткрийте богатството на цветовите нюанси със системата за тониране Energy in colors

Утвърдената система за цветно планиране Energy in colors включва в себе си всички възлови норми на цветометрията, с което се явява верен помощник при избора на най-подходящите цветове и нюанси за конкретния проект. Работата с Термофлекс® Super Elastic, в комбинация с множеството възможности за дизайн и оформление, позволява на всяка фасада да заблести в над 2080 различни цвята. Без значение дали става въпрос за реновиране на стари сгради или саниране на техните фасади, безграничните възможности за цветово комбиниране ще гарантират чисто нова, забележителна екстериорна визия. Специфичните свойства на боята осигуряват завидна стабилност на цвета, предпазвайки го от избеляване. Благодарение на това се съхранява първоначалната наситеност на нюансите, в които е изпълнена фасадата, запазвайки тяхната свежест за дълъг период от време.

marisan

Термофлекс® Super Elastic въплъщава в себе си всички нужни свойства, за да гарантирате едно продължително и високо експлоатационно качество за вашата фасада. Свръх еластичната боя е сигурен и лесен начин да си осигурите неповторима екстериорна визия с перфектни резултати, без значение от атмосферните условия и механични влияния!

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог blog.marisanbg.com.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: