pixel

Инвестират над 4 млн. лв. в „Сребърна“ и „Бели Лом

sreburna

4 милиона и 200 хиляди лева от Оперативната програма „Околна среда“ ще бъдат дадени за поддържане и устойчиво управление на националните резервати „Сребърна“ и „Бели Лом“. Проектът е на Районната екоинспекция в Русе и трябва да приключи през пролетта на 2015-а година.

Средствата ще бъдат вложени в различни дейности по поддържане и възстановяване на гори, земи и водни площи в двата резервата, както и за рехабилитация на посетителската инфраструктура, строителство на нови съоръжения и образователни програми. Предвижда се за първи път от десет години насам да бъде почистен и укрепен каналът, който свързва езерото Сребърна с река Дунав, съобщи ръководителят на проекта Светлана Иванова:

Започнала е подготовката по тази дейност. Втората дейност, това е изграждането на една експертна система за автоматично отчитане на водното ниво в канала и в езерото, тоест данните автоматично да се представят в управлението.

С пари по проекта ще бъде ремонтиран природонаучният музей в резервата „Сребърна“ и ще бъдат монтирани камери, които ще излъчват картина от живота на обитателите на езерото върху голям екран в реално време. Резерватът вече има своя страница в интернет. Предстои изработването на информационно-образователни пакети за деца и научнопопулярен филм за резервата.

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: