pixel

Започна ремонтът на пешеходния подлез “Царевец” при Орлов мост

orlov most

Започнаха строително-монтажните работи на пешеходния подлез „Царевец“ при Орлов мост в София. Подлезът се намира на кръстовището с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Цар Иван Асен II“.

Ремонтът на подлеза предвижда саниране на компрометираните повърхности на стоманобетоновата конструкция. Ще бъде възстановено осветлението. Ще бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала. Ще бъдат подменени парапетите. Ще бъде възстановен и тротоара при входа и изхода на подлеза. Предвижда се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

По време на ремонта ще се пропуска пешеходно движение, а в края на строителството подлезът ще бъде затворен за преминаване, поради невъзможността да се извършват строително-монтажни работи по окачения таван и с цел осигуряване на безопасност на преминаващите пешеходци. Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала“. Това е първият етап от изпълнението на обект: «Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе“ от надлез над бул. „Г.М.Димитров“ до надлез над бул. „Александър Малинов“, включително прилежащите съоръжения.“

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: