Индийци вдигнаха 10-етажна сграда за 48 часа

строители

Източник: btvnews.bg

Индийски строители твърдят, че са поставили световен рекорд като са издигнали 10-етажна сграда за 48 часа, съобщи индийска телевизия, цитирана от БТА.

Сградата, наречена Инстакон, е била завършена доста преди предварително определения краен срок. Общо около 200 работници, сред които 25 технически ръководители и инженери, работили с бясна скорост в северния индийски град Мохали от четвъртък до събота. Първите 24 часа успели да вдигнат седем етажа.

Качеството на строителните работи – сградата трябва да издържа на силни земетресения – е било удостоверено от национална научна агенция. Сградата е изградена от стомата и готови плоскости. Климатиците, осветлението и тоалетните ще бъдат довършени допълнително.

Китайска компания твърди, че през 2010 г. е вдигнала 15-етажна сграда за шест дни. Идеята за такъв необичаен рекорд дошла на собственика на фирмата, когато строежът на собствената му къща се забавил заради не идващи на работа строители.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: