Покана за Wienerberger Brick Award 2016

winerberger

Уважаеми архитекти,

Винербергер ЕООД има удоволствието да Ви покани да участвате в националната селекция за участие в международния архитектурен конкурс

                                                      Wienerberger Brick Award

Целта на конкурса е да покаже, че тухлата е изключително универсален строителен материал, но и модерен и креативен. В същото време конкурсът проследява съвременното развитие и тенденциите в международната керамична архитектура и забележителното й разнообразие от приложения.

Wienerberger Brick Award се организира за първи път през 2004 г. Оттогава, на всеки две години се откриват и награждават най-креативните и най-забележителните керамични архитектурни произведения от цял свят. Наградният фонд е € 27 000. Следващите награди Brick Award ще се връчат през 2016 година.

                                     Заявете своето участие в Brick Award 2016 сега!

Винербергер България стартира национална селекция на български проекти, които да представляват България. За целта очакваме Вашите проекти до 31.12.2014. Победителите в националната селекция ще продължат надпреварата в международния конкурс.

Условия за участие за Brick Award 2016:

– Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.);
– Година на завършване на сградата – 2013/2014 г.;
– Без ограничения във вида строителните работи – ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.;
– Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и др.

Необходими документи:

– Попълнен формуляр – заявка за участие;
– Архитектурни планове;
– Обяснителна записка (макс. 1 стр. А4);
– Изразителни снимки.

Краен срок за подаване на заявки и материали: 31.12.2014 г.

Повече за конкурса може да намерите на:

www.wienerberger.bg/brick-award
www.brickaward.com

Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите над 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години. Придобиването на Тондах (Tondach) успешно допълва решенията за жилищно строителство чрез керамични керемиди и аксесоари за цялостни покривни системи. Придобиването на Земелрок Щайн Унд Дизайн (Semmelrock Stein & Design) разгръща портфолиото на групата Винербергер по отношение на решенията за ландшафтната архитектура чрез палитрата си от керамични и бетонни настилки. Придобиването на Пайплайф (Pipelife) - пластмасови тръбни системи - не само бележи стратегически етап в разширяването на основната дейност, но също така и намаляването на зависимостта на групата от силно циклични периоди в новото жилищно строителство.

Прочетете също: