ХИДРОИЗОЛАЦИОННА ЛЕНТА

hidro

Най-често подложените на въздействието на стояща и просмукваща се вода, кондензирани водни пари или покачваща се капилярна влага са строителните конструкции. Проникването на влага в сградите и съоръженията е неблагоприятно за техните топлотехнически характеристики, физическата и механичната им устойчивост, но по-важното е, че те могат да станат опасни за обитаване и експлоатация. Освен това, влажните условия са предпоставка за развитие на вредни за здравето, органични замърсители като мухъл, плесени или алги.

ХИДРОИЗОЛАЦИОННА ЛЕНТА на Марисан се характеризира с отлично водоотблъскване и устойчивост на воден напор. Тя е високо еластична, водоплътна лента, притежаваща свойството да залепва трайно за различни повърхности. Нейното основно приложение е за запечатване на различни съединителни, ъглови, уплътнителни, активни фуги, около тръби и сифони, намиращи се под керамични и други облицовки. Нейната структура я прави устойчива на скъсване и стареене като по този начин гарантира дълготрайните ѝ резултати.

Продуктът позволява широко приложение – от стени, подове и покриви, до различни тераси и балкони. Подходящ е, както за интериорно, така и за екстериорно приложение. Хидроизолационната лента е компонент от еластичната системата за хидроизолиране HYDRO and SPLIT PROTECTION².

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: