pixel

Тръгва строителството на новата сграда на Walltopia

collider

Договорът за правото на строеж на Collider Activity Center е бил подписан в петък, съобщават от техпарка

Строителството на новата сграда на компанията за изкуствени катерачни стени Walltopia ще започне съвсем скоро. В петък е бил подписан договорът между „София Тех Парк“ АД и „Уолтопия“ ООД за правото на строеж за изграждането на административната сграда с обществени функции, известна като Collider Activity Center, върху терен в научно-технологичния парк, съобщават от София Тех Парк.

В средата на миналата година компанията получи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите за изграждането на Научно-изследователски и развоен център, който е част от Collider Activity Center.

За изграждането на R&D центъра са предвидени 4 млн. лв. от инвестицията, чийто общ размер е 15 млн. лв. Очаква се съвместният проект да разкрие около 100 нови работни места.

Строителството на София Тех Парк започва в средата на годината

Целта на R&D центъра е да създаде ново уникално звено за приложни научно-изследователски дейности, които да бъдат в подкрепа на бизнеса на компанията – архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания на продуктите, тестова катерачна зала за анализи. Така ще се развиват специфични технологии в производството на катерачни стени.

Walltopia първоначално планираше да построи Collider Activity Center върху терен в близост до метростанцията в столичния кв. „Младост“ 3. Впоследствие обаче ръководството на техпарка успя да привлече компанията да инвестира в научно-технологичния парк.

Walltopia проведе и международен конкурс за архитектурата на сградата. Победител е холандското архитектурно студио MARS Architects, заедно с партньора му Интоарх от България. Бъдещата сграда ще наподобява буквата W.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: