pixel

Нов простест срещу застрояване на площадка в София

protest

Десетки жители на столичния кв. „Оборище” се събраха на протест срещу застрояването на детска площадка. Те се обявиха против изграждането на нова жилищна сграда и унищожаването на зелената площ. Теренът се намира на ул. „Буная” и ул. „Русалка” в район „Оборище“.

Димитър Бондаков, представител на протестиращите, заяви пред bTV, че се борят от 9 г. да запазят зеления терен от застрояване. Той се обърна към кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с молба за помощ.

Районът има 28 детски площадки, намиращи се изключително близо една до друга. С този довод кметът на район „Оборище” Васил Цолов контрира аргументите против застрояването и посочи, че обектът е с изрядни документи.

Началникът на фирмата-изпълнител заяви, че на мястото никога не е имало детска площадка, а заведение. По думите на Пламен Мирянов хиляди ще останат без работи, ако не започне строеж.

Това е втори протест срещу строителство в междублокови пространства в София за последната седмица. Живеещите в кв. „Младост“ застанаха срещу общината си и „облагородяването“ на зелените им площи. Протестът даде резултат и в рамките на ден оставката на кмета на района беше поискана и дадена.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: