pixel

Заводът за преработка на отпадъци в София е на етап оценка на офертите

Бъдещият завод за преработка на отпадъци в София е на етап оценка на офертите на фирмите за проекта, в това число и техническите предложения, съобщи вчера пред журналисти зам.-кметът на Столична община по направление „Зелена система, екология и земеползване” Мария Бояджийска.

Комисията по околната среда и водите продължава работа по оценката на офертите на компаниите. Техническите предложения се оценяват с помощта на независими експерти от страна на Европейска инвестиционна банка, които имат опит в работа и експлоатация на подобни съоръжения. Целта е „да можем да приключим работата си не само навреме, но и качествено, без да направим някой пропуск в детайлите, които са изключително много”, уточни Бояджийска.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че процедурата трябва да бъде максимално прозрачна. Тя подчерта, че не може да се прави какъвто и да е било компромис, независимо от това, че Общината се стреми да завърши проекта навреме.

Източник:  Агенция „Фокус“

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: