pixel

Пускат товарни велосипеди в Пловдивския панаир

Международен панаир-Пловдив на предстоящия Международен технически панаир ще използва за първи път за логистични нужди товарни велосипеди, съобщи главният директор на изложението Иван Соколов. Той уточни, че този нов тип транспорт се вписва много добре в панаира, тъй като изложението се намира на голяма площ и много често се налага да се пренасят малки товари на далечно разстояние.

Велосипедите се произвеждат по проект, финансиран от програма Интелегентна енергия за Европа на Европейската комисия, чиято цел е популяризирането на използването на велосипеди за превоз на товари в градска среда, уточниха от фирмата производител Маргал, Стара Загора. В рамките на проекта се предвижда да бъдат предоставени безплатно товарни велосипеди на целеви групи, като периодът за това зависи от нуждите на потребителя. Идеята е колкото е възможно повече хора да изпробват този вид транспорт и да дадат обратна връзка за това дали те са приложими и полезни в ежедневието.

Освен в Международния панаир товарни велосипеди ще се използват от общинската фирма „Паркове и градини“ в Пловдив и в КЦМ като логистика в индустриалната зона. Проектът се популяризира чрез Енергийна агенция – Пловдив.

dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: