pixel

Пускат фонтана пред Народния театър

Санкция от 30 000 лева ще отнесе общинската фирма ВиК за това, че забави ремонта на емблематичния фонтан пред Народното събрание с повече от 3 месеца, съобщи вестник „Преса“. Парите ще бъдат удържани от крайната сума, която ще плати общината на фирмата, след като обектът бъде тези дни окончателно приет, обеща зам.-кметът Ирина Савина. Ремонтните дейности вече са приключили. Успешно са минали и 72-часовите проби на съоръжението.

ВиК започнаха ремонта още през март. В началото на април от общината заявиха, че след месец водното съоръжение ще е готово. Това обаче не се случи, а до 10 май не беше започнал дори основният му ремонт. Кметството обяви нов краен срок средата на юни. Три пъти фирмата изпълнител ни сменя графиците за изпълнение, призна Ирина Савина. Надяваме се до дни обектът да бъде приет от държавната комисия и за Деня на Независимостта – 6 септември, фонтанът най-после да заработи, каза Савина.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: