pixel

Ремонтът на Централна гара ще струва 75 млн.лв

tsentralna gara sofia

Обновяването на Централна гара – София, което започва днес, ще струва 75 млн.лв. Предвижда се пълна рехабилитация на сградата, на пешеходния подлез и на пероните. Това заяви инж. Ивайло Дженев от НКЖИ пред „Фокус“.

Целта е да се осигури лесен достъп на пътниците до всички услуги, както и комфортна обстановка за изчакващите пътници. Ще бъде осигурен пълен достъп за лица в неравностойно положение, съгласно всички европейски изисквания, допълни Дженев.

Ремонтът на гарата е разделен на два етапа. В момента се прави първия етап от към източната страна на гарата, изграждат се оградите, приобектовия офис, започнали са и демонтажните работи.

„Стойността на ремонта възлиза 56 млн. лв. без ДДС, националното съфинансиране е 15% от сумата. Очаква се с ДДС и непредвидените разходи целият ремонт да излезе около 75 млн. лв.“, каза Дженев. Той обясни, че подлеза пред Централна гара, известен като Ротондата, е общинска собственост и не е включен в проекта за ремонт на гарата.

Източник: expert.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: