Гергов продаде пътната си фирма

gergov

Бизнесменът Георги Гергов продаде „Пътища Пловдив“ АД на партньори от Благоевград. Компанията, в която притежатели на контролния пакет бяха синовете му Цветомир и Тодор, вече е собственост на строителния консорциум „Агромах“, съобщи в. „Марица“.

Сделката е финализирана на извънредно общо събрание на дружеството на 17 март, показва ДАКСИ.

Тогава е сменен бордът на директорите. На мястото на Цветомир и Тодор Гергови и на Ангел Коджаманов в управата на фирмата влизат две млади дами – 30-годишната Кристина Иванчева и Маргарита Попиванова (38 г.).

Третият член на борда е Асен Савев, който е основател на мощния консорциум в Югозапада „Агромах“. Савев и Попиванова са представляващи дружеството.

„Продавам, този бизнес е много обвързан с държавните поръчки, а аз съм политик. Затова не искам да ме говорят“, обясни Гергов причината да се раздели с една от перлите на бизнес империята си.

„Агромах“ и досега е партнирала на „Пътища Пловдив“ АД в редица обекти.

Фирмата се ръководи от Методи Бачев и Христо Савев, син на Асен Савев. „Агромах“ бе строител на АМ „Люлин“, направи ремонта на прохода Владая. Прави пътища в цяла България, като печели поръчки с конкурентни оферти.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: